― PROJEKT

― PROJEKT

Danas, 28 godina kasnije, sudbina zaroboljenih hrvatskih branitelja i ranjenika odvezenih “6. autobusom” iz vukovarske bolnice je nepoznata.

Šesti autobus igrani je film koji prati potragu mlade američke novinarke, Olivije (Zala Djuric), u otkrivanju istine o “6.autobusu”.

Redatelj filma je Eduard Galic, jedan od najproduktivnijih hrvatskih redatelja, koji zajedno s Dominik Galić i Jure Pavlovic potpisuje i scenarij.

Uz Zala Djuric, u glavnim će se ulogama pojaviti i Marko Petrić, Živko Anočić, Rade Vulin, Pavle Matusko te Ozren Grabarić. Odličnoj glumačkoj postavi priključili su se Andrej Dojkic, Toni Gojanovic, Borko Perić, Maša Đorđević, Aleksandra Balmazovic, Filip Mayer, Josipa Anković, Rok Vihar, Sijamija Ermin, Alban Ukaj

― FILM

― FILM

 

Šesti autobus film je o djevojci koja pokušava doznati što se desilo sa jednim karizmatičnim, mističnim braniteljem tijekom rata koji je šokirao Europu i svijet.

To je potraga za identitetom; ispod tog stremljenja vrije pak želja za ufanjem, svojinom i iskupljenjem. Ona je mlada Amerikanka koja je upravo saznala da je spomenuti branitelj nestao 1991. a da joj je majka pobjegla iz zemlje na početku rata.

Šesti autobus priča je o potrazi za istinom na mjestu gdje je istina selektivna, izbjegavana pa čak i zastrašujuća.

Na kraju, Šesti autobus priča je o buđenju i slobodi.

Kontakt

Naši sponzori